Няма нито едно оплакване след преместването на сектора "Туризъм" в Пловдив. Връщането му в София е наказателна акция срещу Пловдив.

Това каза пред журналисти Делян Добрев - народен представител от ГЕРБ и бивш министър на икономиката. Според него след преместването туристическият бранш
е обърнал много внимание на града и региона.

„Идеята за децентрализацията на централната власт извън столицата бе широко подкрепена от всички, тъй като бе ясно, че носи много ползи за регионите”, обясни Добрев. По думите му в сектора са назначени местни и много по-качествени кадри, защото за 10-15 места са се явили над 600 души.

Запитан как ще коментира, че в момента се ползват много командировъчни до София, Добрев обясни, че комуникациите в министерството се извършват по електронен път, а по отношение за съгласувания по оперативни програми – проектите поемат разходите.

Добрев коментира, че в момента в София няма сграда, в която да се върне дирекцията, тъй като предишното правителство е направило реорганизация на ведомството. Според него връщането на сектора ще застраши както зимния, така и летния туристически сезон. От ГЕРБ изразиха притеснение, че тази ротация ще принуди много хора да напуснат, което ще доведе до вакуум в човешки ресурси.

Преди дни стана ясно, че кабинетът има планове да върне сектор "Туризъм" в столицата. Предишните управляващи решиха той да бъде преместен в Пловдив.