Кирил Добрев е водач на листата на Коалиция "БСП-лява България" в Габрово. Това стана ясно, докато повече от 3 часа социалистите провеждаха пленум в партийната централа.

Добрев, който е 3 мандата депутат, демонстративно си направи отвод от листата в София-област, след като отгоре там беше „спусната” Корнелия Нинова. Тя на свой ред беше изместена от Благоевград, за да стане кандидат-депутат недолюбваният в региона бивш външен министър Кристиан Вигенин.

На трета позиция гражданска квота във Великотърновската листа е д-р Таня Андреева (бивш здравен министър), на трета позиция в 24-ти МИР-София е Десислава Терзиева (бивш регионален министър). Втора в листата във Варна пък ще бъде бившият просветен министър Анелия Клисарова.

На 4-то място в 23-ти МИР-София е ген. Златан Стойков, бивш началник на Генералния щаб на Българската армия.

Досега листата за Габровския регион беше без водач, независимо, че беше подредена. Първи е Кирил Добрев, втори е Николай Григоров, следват: Петинка Михайлова, Петя Перпериева, Първан Димитров, Стефка Пенкова, Евгени Генов и Кирил Мирчев.

 В 23 МИР София БСП ще представя Жельо Бойчев, за 24 МИР София водач ще бъде Стефан Данаилов, а за 25 МИР София -Михаил Миков.

По отношение на бившия финансов министър Петър Чобанов, сменил гражданската квота на БСП с тази на ДПС, Атанас Мерджанов коментира, че между партията и икономиста е имало разминавания още по време на кабинета "Орешарски".