Вотът на недоверие към управлението по тема „Корупция” ще бъде добре подготвен и прецизиран. Това съобщи Деница Златева, зам.-председател на БСП в студиото на „120 минути”. По думите й левицата има много информация, получена в партията след аферата в Хасково „Кумгейт”.

Златева отрече вчерашният конгрес на Левицата да е бил опит за саморазправа с инакомислещите - основната му цел беше политическия доклад на председателя и политическа визия на БСП за бъдещето на ЕС, и председателството, и да представим бюджетните ни политики.

„Нашите конгреси не са като на ГЕРБ, когато не се чува чуждо мнение и всичко минава с аплодисменти и ставане на крака. БСП е партия богата на хора с различни мнения”, заяви Златева.

По повод заседанието на изпълнителната комисия на ГЕРБ Златева посочи, че управляващите са изглеждали изнервени и притеснени. „Ролята на опозицията е да създава дискомфорт – да им посочваме грешките”, коментира тя.

По думите й не е вярно, че националните приоритет са приети - предстои да се финализират до края на ноември и предстои дебат в парламента. „Приоритет номер 1 на председателството за нас като лява партия е връщането към социалната Европа и преодоляване на неравенствата”, каза Златева.

Към предстоящият дебат и гласуване на закона за "вторичното разграбване на КТБ" тя посочи, че левицата ще бъде максимално критична към него.