Оставането на Цветан Цветанов на челна позиция в ГЕРБ не е най-важната новина от вчерашната конференция на партията. Няма брожение в редиците, ставало дума за провокация. Това заяви пред bTV Цецка Цачева.

Според нея основното било, че от ГЕРБ дали ясен знак за по-различно формулиране на задачите и начинът, по който ще се взимат решенията в партията. „Има отваряне на ръководството към по-широк кръг експерти. Не сме се занимавали с имиджа на отделни политици от ГЕРБ”, заяви Цачева.

По скандала "Пеевски - Цветанов" тя отбеляза: „Ако някой има доказателства, че Пеевски и Цветанов са се срещали, трябва да знае и защо са се срещали. Аз не знам, не ми е приоритетна тази тема. Не мога да бъде коментатор на действията и изявленията на г-н Цветанов”, коментира бившията председател на НС. Цачева обаче подчерта, че Делян Пеевски никога не е влизал в кабинета й.

„С Борисов сме в един екип, там сме се събрали да вървим в една посока, а не да се харесваме”, така Цачева отговори на въпроса дали харесва лидера си Бойко Борисов.

„В момента търсим отговора на въпроса има ли нужда от нова Конституция. Проблемите в държавата са толкова сериозни, за мен е почти необходимо в един средносрочен план да се мисли за нова Конституция", каза Цачева и допълни, че правителството е в изолация както от собствените си граждани, така и от европейските партньори.