Нямам, никога не съм имал и няма да имам и в бъдеще, нищо общо с дружества от военната индустрия. Това пише в позиция до медиите депутатът, медиен собственик и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски във връзка със случващото се в „Дунарит” и „Емко”.

Военните заводи са застрашени от загуба на лиценз и пазари, а техните директори се сдобиха с обвинения. Притеснени за поминъка си служители от различни обекти в страната излязоха на протест. Според някои медийни коментари всичко това е част от битка за контрола над предприятията, страна в която e и Пеевски.

„Никога не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде и не съм предлагал „автомати или снаряди“ или каквато и да е друга военна продукция”, подчертава депутатът, като допълва, че сделките в оръжейната сфера подлежат на строг държавен контрол и лесно могат да бъдат проверени.

Според Пеевски името му се намесва в опит да се отклони общественото внимание от действията на лица, „които са чест обект на разследвания в медиите, в които имам собственост – включително разследвания и публикации във връзка с източването на КТБ и продължаващото разграбване на активите, придобити с пари на вложителите в нея”.

Депутатът от ДПС завършва писмото си решително: „Уверявам обаче поръчителите и изпълнителите на тези сценарии, че независимо от всичко казано или написано срещу мен, твърдо ще следвам принципите си, като ще положа максимални усилия обществото ни да бъде обективно информирано за всичко случващо с активите на КТБ, както и за всяко неправомерно действие свързано с тях, което ощетява държавата”.