Интервюто на избягалия в Сърбия бивш собственик на КТБ Цветан Василев има за цел единствено да обслужи „икономическо-политическия картел „Капитал – ДСБ” по време на предизборната кампания. Това заяви в писмо до медиите депутатът от ДПС и медиен бос Делян Пеевски.

Банкерът заяви пред сайта ktbfiles.com, че синът на Ирена Кръстева е бил брокер между него и ДПС, а в момента държи единия „клан”, който управлява държавата, като другият е съсредоточен около премиера Бойко Борисов. Редица интелектуалци и граждански активисти, сред които и бившият правосъден министър Христо Иванов, поискаха твърденията на Василев да бъдат проверени от прокуратурата.

„Ново няма и този път, няма и нищо конкретно (…) Различни са обаче използваните изразни средства. Сега имаме „клановете на Борисов и Пеевски управлявали държавата ...”. Именно новият изказ на Василев възбужда иначе импотентните, но жадно търсещи обществена легитимация, Прокопиев и Кънев. Да пришиеш отново Борисов за Пеевски - едва ли за лаборантите от „Капитал” има по-желана предизборна тема”, коментира Пеевски.

Той подозира договорка между „избягалия от правосъдието Цветан Василев” и „олигарха Иво Прокопиев” (издател на „Капитал” и „политика с неизяснена ориентация Радан Кънев”: „Василев им дава поредната порция празнословни твърдения, но добре гарнирани с политически внушения, които са им крайно необходими предвид изтънялата им предизборна легитимация, а Прокопиев и Кънев му обещават индулгенция срещу обвинението за източването на КТБ при смяна на политическата конфигурация”.

Пеевски за пореден път отхвърля и всякакви твърдения за скрита своя собственост, като твърди, че проверки у нас, в Австрия и Лихтенщайн не са открили нарушения.