Деяна Костадинова става началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев, след като досегашният началник Екатерина Захариева беше избрана от парламента за правосъден министър.

Костадинова е назначена с указ на държавния глава от днес, съобщиха от прессекретариата на президента.

До днес тя заемаше длъжността секретар на държавния глава по социални политики, младежта и спорта.

От 13 март до 29 май 2013 г. тя беше и заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика в служебното правителство на Марин Райков, назначено от Плевнелиев.

Завършила е Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" през 1994 г. След дипломирането си работи като адвокат от Софийска адвокатска колегия.

През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел "Правен и връзки с обществеността". През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, Дирекции "Социално подпомагане", неправителствени организации, специализирани институции за деца и др.

През 2007 г. е назначена за началник на отдел "Законодателство, оценка на риска и нередности" към Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Дирекцията е управляващ орган по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, а ръководеният от Костадинова отдел е отговорен за регистрирането и докладването на нередности по Оперативната програма.

В периода 2009 - 2011 г. е част от политическия кабинет на министър-председателя като съветник по социални политики.

От юни 2011 г. до включването си в екипа на президента е заместник-министър на труда и социалната политика с ресор: политика на пазара на труда, европейски програми и проекти и международна дейност, както и ръководител на Управляващия орган на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

На 28 февруари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по социални политики, младежта и спорта на Президента.

Владее английски и руски език.