Според политиците у нас най-интересната предизборна битка ще се води благоевградският избирателен район. Водачи на основните листи там са Цветан Цветанов, Тома Томов и Делян Пеевски.

Бившият министър - председател Бойко Борисов намекна , че Корнелия Нинова се е изплашила от водача на листата на ДПС в Благоевград Делян Пеевски и затова се е оттеглила от традиционния си избирателен район и е заменена от журналиста Тома Томов.

„Хич не ми се занимаваше с това да водя листи, но щеше да се тълкува така както госпожа Нинова като разбра че Делян Пеевски ще води в Благоевград и реши, че имат нови лица, макар че този дебат щеше да ми е най-интересен. Аз мислех, че от Цветанов се е отказала, но като чух кой е на ДПС кандидат и реших, че тя няма да стъпи”, заяви експремиерът.

Борисов видя зад действията на служебния кабинет дългата ръка на Делян Пеевски.

Корнелия Нинова отговори: „За нас е важно служебното правителство да осигури честни избори, а с какви кадри ще го направи си е негова работа. И ние сме против манипулации...”.

Делян Пеевски за първи път ще се яви пред благоевградските избиратели. За журналиста  Тома Томов от гражданската квота на БСП тези избори също са дебют.

От ГЕРБ и от БСП са готови да се явят на дебати между водачите на листите по отделни важни теми от програмите си. Включително дебат се очаква и между лидерите на двете партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.