Нищо не налага сериозна промяна на коалиционното споразумение, подписано преди 1 година. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов слъд първата среща между ГЕРБ и представители на РБ за евентуално предоговаряне на споразумението.

„Всички отчитаме и заставаме зад коалиционното споразумение. Целта е тези дни да се отчете свършеното и да се дадат допълнителни импулси на коалицията”, каза още Цветанов.

Преди консултациите Найден Зеленогрски от РБ предупреди, че ще предложи Блокът да излезе от управлението, ако преработеното споразумение не се изпълнява особено в частта съдебна реформа и борба с корупцията.

Ако заскърцат по отношение на съдебната реформа и по отношение на антикорупционното законодателство, на електронното гласуване и промени в изборното законодателство, очевидно е, че имаме голям проблем. Още повече че в нашата декларация сме заложили категорично на третия месец да се погледне какъв е напредъкът по отношение на съдебната реформа и по отношение на привеждане на Закона за съдебната власт в съответствие с промените в Конституцията”, обяви Зеленогорски.

Следващите разговори между коалиционните партньори ще бъдат в сряда - 29 януари, съобщи Цветанов.