„В проектозакона за МВР има много добри предложения, които нямат алтернатива и са безспорни за всички”, смята зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че се надява обсъжданите разумни предложения по време на вътрешната комисия да бъдат възприети и да не се промени цялостната философия на проектозакона.

„Всяка една от парламентарните групи изрази своите препоръки към законопроекта. В тази посока, чисто експертно, и ГЕРБ трябваше да вземе отношение. Чисто политически ние подкрепихме законопроекта”, допълни Цветанов.

Той допълни, че се надява работната група, която ще работи между първо и второ четене на законопроекта да го представи в завършен вид, който да е приложим.

По-рано днес Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди промените в Закона за МВР, които бяха отхвърлени на първо четене от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Премиерът Бойко Борисов подкрепи реформата на Бъчварова и обяви, че ще е тест за ГЕРБ приемането на предложения законопроект. Той заплаши подкрепящите правителството партии с предсрочни избори: "Да не стане така, че ако има предсрочни избори, от тези които са в парламента, никой да не остане там?"