„Във вторник ще имаме официална позиция за ветото на президента Росен Плевнелиев за Изборния кодекс”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тогава ще се проведе среща между партиите, които формират мнозинството. „Няма да е коректно да казвам какви ще са възможните хипотези, защото все пак беше договорено с партньорите да го направим заедно, за да няма никакви интерпретации”, допълни Цветанов.

Той не коментира призива на певицата Поли Генова да гласуването в чужбина, но не пропусна да я поздрави за успеха в международния конкурс „Евровизия”.

„Евентуалната кандидатура на Томислав Дончев за президент никога не е коментирана”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му по време на проведените консултации, когато е предложена евентуална номинация на Дончев за министър на социалната политика, партиите дали много висока оценка на работата му.

Цветанов отново поясни, че Дончев е бил евентуален вариант за номинация, а не номинация. „Имаше спекулации, че едва ли не аз съм предприел някакво действие, което не е било със съгласието на премиера”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му премиерът Бойко Борисов му възложил да проведе консултациите за евентуалното одобрение на Томислав Дончев, а междувременно премиерът щял да говори с него. „Всички партии казаха, че решението кой да е социален министър трябва да бъде взето от премиера”, отбеляза Цветанов.

Колкото до кандидатурите на ГЕРБ за президент, Цветанов не изключи възможността да бъдат номинирани хора извън политическия сектор. „Ние търсим президентска двойка, която да покрие очакванията на хората и да бъде абсолютно силна в политиките си, насочени към всички български граждани”, допълни той.