Парламентарната група на ГЕРБ е стабилна, уверена във всички законодателни промени, които правим, заяви председателят на групата Цветан Цветанов на Националната работна среща на депутатите на ГЕРБ с представителите на местната власт.

„Правителството е формирано от наши коалиционно партньори и министри от други политически сили. Но нито веднъж ГЕРБ не е работил срещу тях, а е подкрепял всяка една тяхна инициатива, защото знаехме, че така подкрепяме премиера Бойко Борисов. За съжаление, невинаги получаваме такава подкрепа от коалиционните си партньори“, отбеляза Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Снимка: Ладислав Цветков

Той изтъкна, че е изключително важно правителството да бъде подкрепяно в реформите.

Политическа партия ГЕРБ подкрепя правителството на Бойко Борисов и ще продължи да го прави. Колкото по-сплотени и единни сме, толкова по-успешни ще сме през следващите години, категоричен беше той.

Снимка: Ладислав Цветков

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която откри форума, защити увеличаването на цената на билета за градския транспорт в София. „Само преди няколко дни Столична община взе тежко е непопулярно решение да увеличи цената на билета в София. Ясно си даваме сметка, че единственият начин да покажем, че решението е било правилно, като пуснем нови автобуси и изградим нови 12 км от метрото“, каза Фандъкова.

Тя заяви, че няма политик, който иска да взема непопулярни мерки. „Реформите изискват тежки решения“, добави Фандъкова.