Общинските съветници от БСП настояха кметът на район „Витоша” Стойко Дуков да бъде отстранен от поста по време на заседанието на Столичния общински съвет (СОС).

„Червеният” съветник Жельо Бойчев припомни, че срещу него има сигнал за злоупотреби в администрацията на района, който управлява, както и нарушения при провеждането на обществени поръчки.

„Надяваме се наложената от вас проверка да установи кой и как е допуснал това да продължи толкова време и от години на ред за общинското имущество на този район да не се провеждат конкурсни процедури”, се обърна Бойчев към кмета на София.

Йорданка Фандъкова обясни, че е получила сигнала за нарушения от зам.-кмета на района още в петък и веднага е възложила проверка във всички сектори. „За да тече проверка обективно, поисках кметът Дуков да излезе в отпуск и да няма никакъв контакт с администрацията на района”, отбеляза тя и подчерта, че проверките са в стила на нейната работа.

Общинският съветник от групата на БСП Георги Кадиев поиска да вземе участие в спора, но по правилата на провеждане на заседанията на СОС думата не му беше дадена. „Страх ви е от моите реплики”, заяви Кадиев и посочи, че докато общинските съветници си говорят, бюджетът на общината ще бъде ощетен поне с още половин милиона лева.