Главният прокурор Сотир Цацаров не смята, че с криминализирането на гонките ще се постигне тяхното ограничаване. Според него при тези случаи са достатъчни два полицейски патрула, но на правилното място.

Ако гонките бъдат криминализирани, по тази логика престъпление ще е и карането на каруци на места, където това е забранено, коментира главният прокурор и допълни, че по този начин Наказателният кодекс би станал от 700 на 800 члена.

Според Сотир Цацаров трябва да се търси разумен баланс, а бързите принудителни мерки биха постигнали най-добър ефект - например свалянето на номера на автомобилите, спирането им от движение или бързото събиране на глоби.

Според главния прокурор сегашният Закон за административните нарушения е писан в друго време, в което глобите са се плащали съзнателно.

Колкото до дискусията за бюджета на съдебната система и писмото на финансовия министър, с което се отказва увеличение на средствата, Сотир Цацаров коментира, че очаква днес до обяд, заедно с председателите на двете върховни съдилища, да получат копие от писмото на Владислав Горанов. Те са се договорили и за среща в сряда, посочва БТА.