Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е прехвърлил фирмите си на малоимотно лице. Това обявиха от БСП часове, след като Димитър Гамишев от управляващата партия се оттегли от парламента заради изнесена информация, че свързана с него фирма се разследва за ДДС измама.

„Колегата Борис Кърчев е продал своите фирми на едно малоимотно лице от старозагорско село - Динко Динев и с това е решил своите проблеми“, заяви Георги Търновалийски от БСП.

Малко по-късно Кърчев отговори: "Това е изключително зле скалъпен сценарий от БСП. Това е атака лично към мен, към работата ми като депутат". По думите му фирмите са били продадени две години преди да стане депутат, като те не са имали задължения към НАП, а по-късно са се натрупали борчове към други компании.

„Всичко това се тиражираше и по време на предизборната кампания. БСП и местната телевизия "ПресТВ" го излагаха като факти. Телевизията е собственост на един лидерите на БСП в Казанлък - Васил Самарски“, посочи Борис Кърчев.

Той подчерта, че не познава лицето, на което се твърди, че са били продадени фирмите.

По думите на Търновалийски огромните суми несъбрано ДДС са основният проблем на държавата, но ГЕРБ прибягват до манипулации, за да скрият участието си в незаконните схеми. Именно затова и управляващите сезирали главния прокурор за нарушения в управляваната от левицата община Сопот.

„Община Сопот беше в много тежко финансово състояние с блокирани активи, банкови сметки. Състоянието е значително по-добро благодарение на управлението, което има. Това е видно от отговора на министъра на финансите, който даде миналата седмица за състоянието на община Сопот“, каза още „червеният” депутат.

Според него „един Инициативен комитет е дал информация на един бивш депутат от ГЕРБ, който много умело се използва, за да се манипулира общественото мнение”.