Ръководството на БСП ще предложи конгреса на партията да се проведе в началото на януари. Мото на събитието ще е „Промяната в БСП". Това съобщи на пресконференция днес лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Тя посочи, че разширеното заседание на Националния съвет е насрочено за 26 ноември. На него ще присъстват и председатели на местните структури, депутати, кметове.

Започнахме промяната за България, но трябва да продължим промяната при нас, коментира Нинова.  

На конгреса ще се обсъжда нова платформа за парламентарните избори през 2017 г., нова коалиция, различна от досегашната "БСП лява България", и организационна промяна. Попитана какво значи нова коалиция, Нинов отговори, че ще се намали броя на партиите, участващи в коалицията. В момента "БСП лява България" включва 13 партии.
 
На въпрос дали има забрана за участие на кадри от БСП в президентската администрация, Нинова повтори позицията на БСП, че няма да предложат хора в служебния кабинет и в администрацията.

Това е конституционно право и задължение на действащия президент, каза тя. Охладила съм всички мераци за властови постове, партията се фокусира върху промяната в себе си, добави лидерът на БСП.