БСП ще поиска касиране на изборите в София, Ловеч, Варна, Видин, Бургас и Елхово, заяви Михаил Миков по време на пресконференция на левицата.

По думите му продължавали да пристигат сигнали за тежки нарушения по време на изборите и балотажа. „С тези избори беше сложен кръст на демокрацията у нас”, каза Миков.

„Общинските ни групи ще поканят на разговори съветниците ни от БСП, както и съветници от АБВ, „Движение 21” за обсъждане на лява местна политика в съответния общински съвет и сътрудничество, а не пазарлък на постове”, допълни още председателят на БСП.

Според Миков грешките в протоколите са добре организиран план за създаване на напрежение и хаос. „Това е добре организиран механизъм за увеличаване на гласовете на ГЕРБ и за намаляване на гласовете на политическите опоненти”, коментира той. По повод предложението на ДБГ машини да броят бюлетините, Миков отвърна риторично – „на хартия се правят такива манипулации, представяте ли си с машини какво ще стане”.

На въпроси за предстоящите президентски избори и дали левицата ще издигне свой кандидт или общ с другите партии, Михаил Миков каза, че не може на всяка цена да има обща кандидатура.

„Отношенията в лявото пространство са въпрос на лява политика за хората, а не на сделки между лидери, ръководители, които си правят някаква търговия зад гърба на избирателите в името на частния им интерес, а не на политика, насочена към хората”, каза той.

Председателята на БСП не пропусна да коментира и темата за Бюджет 2016. „Очертава се десен бюджет за 2016 година, който няма да даде нищо на гражданите”, каза Миков.