Ангажираме се с нова политика в подкрепа на майчинството и отглеждането на деца. Това обеща в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев, който пристигна заедно с водача на листата във Варна Пламен Орешарски.

„Миналата година в страната ни са се родили само 60 хиляди деца. Това е катастрофа. Изчезваме”, добави още Станишев и посочи, че трябва да се направи рязка, категорична промяна в подкрепа на майчинството.

„Не може в 21-ви век, в европейска държава да има деца, които гладуват. По време на криза държавата трябва да се намеси и да защити тези, които са най-безпомощни. Това са децата и възрастните хора. Това е признак на цивилизованост на обществото”, каза още социалистът.

Той определи като най-големият проблем на младите хора у нас липсата на работа и обясни, че за да не изтичат "мозъци" от България, е нужно да има работеща икономика и именно затова той е предложил Орешарски за премиер на България.

„Икономическото развитие е ключ за това младите хора да останат в България”, каза от своя страна Орешарски и изтъкна, че икономиката ни може да се възстанови с последователна политика.

Сергей Станишев обърна специално внимание на темата за образованието на младите хора, посочвайки, че „е може висшето образование да бъде лукс”. Той разкритикува „счетоводителския подход, на който са били подложени университетите при управлението на ГЕРБ и който принуди ВУЗ-овете да вдигат таксите”.