Изпълнителното бюро на БСП освободи Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Ангел Найденов. Първите двама остават заместник-председатели на Предизборния щаб на БСП, а Ангел Найденов е заместник-председател на ПГ на "БСП лява България".

Бойко Великов става заместник-председател на БСП по организационните въпроси. Местата си на заместник-председатели запазват Янаки Стоилов и Драгомир Стойнев.

Георги Пирински остава в Изпълнителното бюро, но няма да е заместник-председател. Антон Кутев също остава в партийното ръководство, но само като член. До момента той беше секретар по медийната политика.

В предизборния щаб вече няма да е и Кирил Добрев.

Председателят на БСП Михаил Миков определи промените, като опит да консолидира партията.

„Проведох разговори с тях. Опитах се да обясня, че в тази ситуация е важно сваляне на напрежението, натрупано около партията, включително от вътрешни среди, които търсят нейното дестабилизиране по различни линии”, заяви той.

Преди няколко седмици в интервю за bTV Кирил Добрев посочи, че партията се управлява от „тричленката” Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова. "Не феодали, фараони има в БСП", бе неговият коментар за тримата в ръководството на партията.

Глас срещу „старите” в управлението на столетницата от дълго време надигат и други нейни членове – Георги Кадиев и Страхил Ангелов.

На вълната от недоволство сред червените лидерът Михаил Миков обеща промени.