Изпълнителното бюро на БСП предложи Янаки Стоилов да бъде заместник-председател на Народното събрание, заяви на брифинг Атанас Мерджанов от левицата.

БСП очаква с нетърпение утрешното заседание на Народното събрание. Мерджанов посочи, че заседанието на Националния съвет на социалистите, което приключи за по-малко от 45 минути, е протекло в конструктивен дух.

„Апелираме най-голямата политическа сила в парламента, начело с нейния лидер, да осъзнаят своята отговорност за съставянето на работещо правителство в България. Силата, която искаше предсрочните избори, беше ГЕРБ. Никакви извинения не биха били в състояние да оправдаят несъставяне на правителство”, подчерта Атанас Мерджанов.

Той изтъкна, че нищо не може да оправдае и факта, че три седмици се губи ценно управленско време.

Говорителят на БСП информира още, че левицата ще е в състав с председател Михаил Миков, зам.-председатели - Ангел Найденов, Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов и секретари - Кристиан Вигенин, Жельо Бойчев и Чавдар Георгиев.

Мерджанов обяви, че е било взето решение с близо 8% намаление на щата на Националния съвет на партията. Той обяви, че до края на годината ще бъдат предприети други форми на преструктуриране на апарата на "Позитано" с оглед на оптимизацията и по-пълно отговаряне на условията и очакванията за реформата в БСП.