Кой депутат е бил най-полезен и е задал най-много актуални въпроси. Това ще бъдат критериите, по които БСП ще оценява своите народни представители. Това съобщиха за bTV социалисти, присъствали на семинара на столетницата в Хисаря.

В критериите за оценки влиза и редовното присъствие на пленарните заседания и работата на депутатите в избирателните им райони.

Социалисти се пошегуваха, че въвеждането на критериите Парламентарна група може да бъде съставена само Мая Манолова, Корнелия Нинова и Димчо Михалевски.

По време на семинара се обсъждат бъдещи управленски проекти, който включват безработицата сред младите хора, съдбата на електроразпределителните дружества и продажбата на дървесина през борсата.

Очакваният от много депутати въпрос за отношенията между Георги Първанов и Сергей Станишев не е бил обсъждан.

Покрай семинара, който започна преди ден, стана ясен и един любопитен, но силно притеснителен факт за сигурността на народните избаници. Парламентарната група разполага с автобус, с които депутатите пътуват за подобни прояви.

Със същия рейс днес бяха закарани журналистите, отразяващи семинара. По пътя обаче предната лява гума гръмна. Автобусът е от гаража на НСО, а шофьорът му е обяснил, че гумите не са сменяни от 1999г.