Наясно сме, че нашите опоненти не са се примирили - те търсят реванш и вече заплашват - затова е важно на 25 май, с вашия вот да се каже ясно - няма да има връщане назад!

Това заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев при откриването на предизборната кампания на Коалиция за България, предаде БГНЕС.

На събитието (макар и с голямо закъснение) дойде и подкрепа от Европа в лицето на председателя на ЕП Мартин Шулц.

„10 г. Европа се доминира от дясното. Затова време Европа влезе в криза, но и ЕС загуби силата, мощта на надеждата. Европейската идея, тъй прекрасна и вдъхновяваща вече не вдъхновява толкова хора и отговорни за това са политиките на ЕНП”, заяви Станишев.

Или побеждаваме, или...

На предстоящите евроизбори няма как да избегнем и националната проблематика, защото тези въпроси ще бъдат тест - дали да продължим оздравителните процеси в общество или ще допуснем реставрация на най-неуспешния мандат в най-новата история на страната. Това каза премиерът Пламен Орешарски по време на краткото си слово.

„Преди 1 г. отново бяхме в предизборна кампания - тогава предстоеше избор с голям залог, припомни той. Не изпълнихме всичко, което очакваха нашите сънародници, но миналата година свършихме огромна работа”, посочи той.