Министър-председателят Бойко Борисов заминава на двудневно работно посещение в Обединеното кралство по покана на колегата си Дейвид Камерън. Двамата ще проведат среща днес в Лондон.

Премиерът обаче няма да посети олимпийското село, както бе съобщено по-рано, информират от правителствената пресслужба.

“Поради натоварената програма на посещението в Лондон на министър-председателя Бойко Борисов – разговорите с колегата му Дейвид Камерън и другите работни срещи, които ще проведе делегацията ни, премиерът няма да има възможност да посети Олимпийското село и да присъства на състезания от игрите. Премиерът Борисов пожелава късмет и отлично представяне на всички наши спортисти, които безрезервно подкрепяме“, се казва още в съобщението.

Основни акценти в разговорите ще бъдат укрепването на политическия диалог между държавите, развитието на двустранните икономически отношения, общите интереси по въпроси от дневния ред на ЕС. Като основна точка на срещата се очертава съвместното противодействие на тероризма и сътрудничеството между правоохранителните и спецслужбите на Великобритания и България след атентата в Бургас.

Премиерът Бойко Борисов ще бъде придружаван от икономическия министър Делян Добрев.