Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква. Никой не може да го води за носа повече. По този любопитен начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира политическите претенции на „България без цензура”.

Известно е, че бившият ТВ водещ Росен Петров, който се врече във вярност на Николай Бареков в национален ефир, има желанието да оглави силовото министерство, ако ББЦ вземе властта.

„Не можеш да ги миеш със сапун и да викаш – ръцете ми са чисти, а аксесоарите по ръцете да са ти за стотици хиляди лева и да си ги показваш по камерите. Никой не визирам. Като си ги показваш по камерите, хората ги гледат и виждат аксесоари за по 40-50 хиляди лева – на предаване показваш. Какви чисти ръце?”, попита Борисов.

Той припомни „офшорните” обвинения към себе си, както и неуспешния компромат на Николай Бареков от преди няколко месеца. Бившият журналист и настоящ народен трибун разпространи снимка от 90-те години, на която се виждат знакови фигури от подземния свят, заедно с мъж, който прилича на експремиера. По-късно се оказа, че това е съвършено различен човек.

„И ръчичките са ми чисти, и аксесоари нямам, и къщичката си ми е там, където съм се родил. Аз не съм дошъл от никъде, да се населя там. Както те дойдоха отнякъде, знам ги прекрасно тези момчета. Години наред всеки ден, през ден, майките им, близките им: „ама моля ти се, подкрепяй го, дай, пази го, ама ще ме ожениш ли, ама ще ме кръщаваш ли. Идват при мен и ми викат: „ти си най-големият, ти си единственият” – преди една година”, разказа експремиерът.

Той цветисто коментира и желанието да го арестуват: „Как с голо дупе, таралеж ще мачкаш, бе?!".

ББЦ = БСП + ДПС

Няма дясноцентристка и нормална демократична партия, която не ден, час да даде повече на това правителство, категоричен беше Борисов. Според него ще влезем следващата зима с кабинет, който „виси във въздуха”.

В коментар на това, че „България без цензура” ще подкрепя правителството до изборите, Борисов заяви: „Това е тезата на БСП и ДПС. Нито за момент това не ме учуди като изказване. Къде е логиката 25 май да има избори и след 3 - 4 месеца пак държавата да харчи 20 милиона за нови избори?", попита той и изрази мнение, че през това време ще бъдат откраднати още пари.

Борисов припомни, че при избори през септември може да бъде засегната и подготовката на следващия бюджет. „Това правителство ще влезе с 5-6 милиарда по-малко и с близо половин милиард и унищожен кредитен рейтинг не само на държавата, а и на НЕК”, подчерта Бойко Борисов.

Кой е по-по-най

„Не случайно аз съм носител на всички полицейски ордени в света и всички големи служби в света са ме признали. Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни операции”, каза още Бойко Борисов.

Коментарът му дойде във връзка с твърденията, че общинар от ГЕРБ е участвал в престъпна схема за трафик на огромно количество кокаин към Европа.

Гледайте си вашите редици

"ГЕРБ да си гледат собствените си редици - г-н Орлин Алексиев, общински съветник от ГЕРБ, г-н Боевски...", заяви членът на ръководството на политическата формация "България без цензура" Росен Петров, цитиран от БГНЕС.

Бившият ТВ водещ беше в парламента, за да представи манифест и да запознае депутатите с проектозакона "Чисти ръце".

"Попитайте сегашното ръководство на МВР и те ще кажат кога са заловени повече наркотици сега или преди", каза в отговор на журналистически въпрос той.

Петров отговори лаконично на въпроса дали има повече информация за връзката между кокаиновия скандал и членове на ГЕРБ: "Не съм г-н Цветанов и няма да чета СРС-та в Народното събрание".

По темата с носа

Хубав виц. Г-н Бойко Борисов стана гл. секретар на МВР, след като преди това беше пожарникар. Аз съм бил разузнавач първа степен, така че в някои области съм по-компетентен от него. След като един пожарникар е могъл да води тайните служби, един разузнавач дали може да ги води?

Така Росен Петров коментира шегата на бившия премиер за бъдещия вътрешен министър, който няма да бъде воден за носа.

"Ние не искаме да правим ПГ в този парламент, защото той няма да просъществува. Не виждам след 25 май как ще съществува", допълни Петров.