Премиерът Бойко Борисов разпореди отмяна на забраната за къмпингуване чрез нови законови поправки.

По негово разпореждане депутати от ГЕРБ ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране за премахване на ограничението за палатки и паркиране на 100 метра от плажа, съобщи правителствената информационна служба.

Това ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда.

Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет на 30 декември 2015 г., посочват от кабинета.

"Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран", коментира премиерът Бойко Борисов, който вчера заяви, че също му се къмпингува.

Снимка: Ладислав Цветков

Организираният в социалните мрежи национален протест в защита на палатките тази вечер засега не се отменя.

Спорните текстове, с които Народното събрание забрани къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажовете, бяха приети на второ четене на 1 март. Те бяха внесени от Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

За намерението на премиера да спре забраната по-рано съобщи във Facebook Борислав Сандов от „Зелените”.

 

Обади ми се Бойко Борисов, в конферентен разговор с Цецка Цачева. След това ми се обади и Николина Ангелкова. Предстоят ...

Публикувахте от Borislav Sandov в 14 март 2016 г.