Нито се меся в работата на някого, нито пък имам общо с кадрови промени във ВСС, под каквато и да е форма. Нещо повече, считам, че последните промени във ВСС са провокация, целяща изкуствено поддържане на напрежението между институциите, като отново се намесва моето име. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира във Facebook днешния скандал в кадровия орган.

Припомняме, Димитър Узунов зае мястото на Соня Найденова като представляващ ВСС. Тя беше от кадровиците, които призоваха чрез разпечатки от мобилните телефони да се разбере кой член на ВСС по време на обсъжданията на „Яневагейт” е „рапортувал” на премиера, който също е замесен в скандала.

В записите Узунов беше сочен за близък до Борисов. Днес част от членовете на ВСС обявиха бойкот на заседанието с мотива, че от вчера е било решено Найденова да бъде свалена от поста си.

Като обяви, че няма нищо общо с рокадата, Борисов не пропусна и да насочи подозренията другаде: „Разбирам, че политически е удобно на определени кръгове да използват тези похвати, за да реализират личните си амбиции, но всеки здравомислещ човек разбира, че това е вредно за държавата”.

Той изреди и какви стъпки предстоят за съдебната реформа: изменение на Закона за съдебната власт, Антикорупционен закон, Изменение в Наказателно-процесуалния кодекс, Изработване на законопроект за Закон за мерките срещу тероризма.

 

 

Вече дни наред продължават да се разпространяват абсурдни тези в публичното пространство. Категорично заявявам, че нито ...

Публикувахте от Boyko Borissov в 20 януари 2016 г.