Може би пък това е новият път на България, който са ни начертали - нито парламентът има позиция за Украйна, нито правителството. Така на посещение в Община Родопи, Пловдив, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думи на руския посланик България да се присъедини към Евразийския съюз.

„Те в момента вече са твърдо в този съюз. Те не са в ЕС. С опита да обиколят европейското законодателство и „Южен поток” да се води като интерконектор, а не газопровод на територията на Европа, те показаха, че са там. Вигенин говори едно, след това му се карат, спира да говори. Орешарски си е повече в Китай, Виетнам. Тези екзотичните дестинации повече му харесаха. Пет дена във Виетнам. Иди в Берлин, иди в Париж, иди в Лондон. Това са нашите партньори. Или в Москва да отиде поне, а не там да ходиш в Сочи да ти взимат балтончето”, допълни Борисов.

Той за пореден път разкритикува управляващите за европрограмите и за „некадърните” кадри. „Хората, които сега управляват, са били при мен началник отдели, ако са били кадърни, да съм ги издигнал. За съжаление, можем само да ги предупредим и да им го кажем. Веднъж съм пускал европейски програми, след като всички бяха спрени преди 4 години, знам колко е трудно. Минимум 9 месеца ми трябват. Минимум 9 месеца след това да ги направим”.

Очевидно убеден, че отново ще се върне на власт, Борисов се закани, че „ще дойде време, когато ще има анкетни комисии за Лясковец, за откраднатите по границите мрежи, ще има за Отряд 28 как са харчили по 50 хиляди долара в Сидни да отидат на опера, няма да им се разминат”.

„И тогава може би вие ще кажете, вие имате реваншизъм. Много голям реваншизъм ще има по тези хора, много голям. Затова, че омаскариха толкова народ с лъжите, с измамите си, много голям. Готов съм и ги чакам”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той прогнозира още, че около 50% от държавните субсидии за общините с кметове на ГЕРБ ще бъдат орязани. Те били най-големите в България, където е концентрирано цялото население, или голяма част от населението - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Търново, Севлиево, Габрово, Ямбол, Стара Загора и т.н.