Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за втори път не уважи парламентарната комисия, която разследва полетите на правителствения „Авиоотряд 28”.

Независимо от факта, че този път поканата за явяване в комисията му бе отправена с поискан от МВР настоящ адрес, Борисов не уважи членовете й с присъствието си.

Председателят на комисията Венцислав Лаков от „Атака” „шеговито” обясни, че след като Борисов не отива в комисията, комисията ще отиде при него и ще проведе следващото си занимание в Банкя.

Без никакво чувство за хумор обаче депутатът от левицата Антон Кутев обяви намерението си да поиска от юристите на парламента справка дали има механизъм, според който лидерът на ГЕРБ да бъде принудително доведен за изслушване.

Депутатите за пореден път безуспешно се опитаха да изяснят, коя институция разполага с пълните списъци с пасажерите от ВИП полетите на кабинета "Борисов". Оказа се, че това не може да се провери и по охранителните камери на терминалите, защото видеоархивът се пазел само месец, разясниха от летище "София".

До края на седмицата, комисията ще поиска от прокуратурата иззетите материали, сред които са и списъците с пътувалите на борда на правителствените самолети.