Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се яви в парламентарната комисия, която ще проучва евентуалната му среща с набралия популярност в последната година русенски провокотар и „криминален авторитет” Бисер Миланов-Петното.

Комисията бе създадена преди ден с идеята да проучи обстоятелствата около оставката на бившия зам.-председател на ДПС и парламента Христо Бисеров, както и евентуалното изтичане на информация от службите към партийното ръководство.

Предложението на ГЕРБ бе гласувано със 177 гласа „за” и едва трима „против”, но с корекцията на Йордан Цонев от ДПС, че парламентарният орган ще се занимае и с въпроса – имало ли е среща между Борисов и Петното.

Бисер Миланов в момента се намира в ареста по обвинение в заплаха с убийство, след като бе задържан показно от маскирани полицаи пред парламента.

Впоследствие съдът го остави за постоянно зад решетките заради богатото му криминално минало и факта, че Миланов се бе оказал неоткриваем за разследващите. Делото му за заплаха с убийство бе образувано по сигнал от началото на юли миналата година, но Петното така и не бе получил обвинение, защото не бил открит от ограните. На този фон той участваше редовно в граждански срещи с премиера Пламен Орешарски и в дискусии за Изборния кодекс, организирани от зам.-председателя на парламента Мая Манолова.

Информацията, че Петното се е срещал с Борисов, за да обсъдят предложението му да се радикализира антиправителствения протест срещу 500 000 лева, бе огласена от Йордан Бонев, който минава за „дясна ръка” на Миланов. Това се случи веднага след ареста на Петното. Бонев твърди, че с Петното са ходили в къщата на бившия премиер в Банкя. Като доказателство за достоверността на твърдението си Бонев обясни, че с Петното били приети в кабинета на Борисов, за който той разказал, че в детството му бил кочина.

Борисов веднага реагира на тези твърдения и ги обяви за активно мероприятие, припомнякйки срещите от пролетта на новоизлюпения политик Николай Бареков, който в продължение на години бе пръв глашатай от телевизионния ефир на лидера на ГЕРБ.

„Първо трябва да се разбере през годините кой с кого се е виждал. Моят прочит е, че някой много се е уплашил, че може да разкаже (Потното – бел.ред.) за тази една година как финансираха пуча срещу ГЕРБ, как всички тези хора ходеха да бъдат уж различна гледна точка. Някой много се е уплашил, че могат да разкажат кой ги покани в Министерски съвет на среща с премиера Орешарски. Кой прати Корнелия Нинова на това кафе”, обяви Борисов в четвъртък.

„Някой се е уплашил и сега иска да ми сложи на мен едно леке – няма да стане”, възмути се той.

„Първо ще обясняват те. Тогава аз мога да отговарям за каквато си искам постъпка”, каза още Борисов.

„Тези дни гледам едни анимационни филмчета на Павката и Ментата. В темата на дебатите, когато в ЕП се говори за нечувано нещо – да вземеш пари от ЕП и после да ги връщаш и то от фамилията на Станишев. За мен най-важното е, че фамилията на лидера на ПЕС е взимала пари и сега ги връща и се задава въпроси за това в ЕП”, атакува врагът лидерът на ГЕРБ.