Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов декларира увереност в невинността на стария си нов заместник в партията Цветан Цветанов, чието преизбиране на зам.-председателския пост преди седмица стана повод за редица критики от приятелски и противникови организации.

„Аз с Цветанов ясно съм се разбрал, ако си невинен, оставаш в партията, ако е виновен, сам ще си тръгне. До този момент никой не може да ме убеди в неговата вина. Цветанов има един от 11-те гласа в Изпълнителната комисия, която се състои от личности, които никога няма да си променят мнението, само защото някой иска нещо от тях”, декларира той пред „Дарик”.

По думите му решението Цветан Цветанов да остане заместник-председател на партията е зависело изцяло от него.

Борисов намекна, че бившият министър с ресор управление на еврофондовете Томислав Дончев е най-вероятният водач на партийната листа за изборите за Европейски парламент. „Искаме за евроизборите да участват хора, които са запознати с европейската действителност, с еврофондовете и е много важно водачът да бъде дете на партията, да бъде отгледан от партията, да го обича партията, за да може хората да гласуват за него, за да може и хора, които не са симпатизанти, да искат да гласуват също за него", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не предложи задълбочен анализ на процесите на разпад в парламентарната група, след като през тази седмица бившият председател на НАП Красимир Стефанов напусна партийните редици и стана независим. Борисов обясни само, че парламентарната група на ГЕРБ е най-голямата и има достатъчно депутати „да даде и да остане”.

„Вероятно има някакви процеси, които се случват, неприятно ми е, защото съм гласувал доверие на тези хора, но... Пожелавам им успех! Красимир Стефанов продължавам да го гледам като експерт, но ще бъде експерт другаде. Чух, че следващият напуснал ще е висок, умен, красив..., но освен мен за друг не се сещам?!", коментира още Борисов.