"Прав е Делян Добрев, че когато Станишев е безпомощен и губи, се държи като малко дете". Това каза премиерът Бойко Борисов пред агенция “Фокус”.

Повод за изказването му стана коментар на лидера на БСП, че вместо да се съсредоточи върху борбата с тероризма, ДАНС, отговаряща за националната сигурност, се занимава с фермери и търговци. Станишев посъветва агенцията "да провери кой кога спря политиката на българската държава за подпомагане на земеделските производители, кой и кога реши рязко да се повиши самоосигуряването на хората, които работят в селското стопанство, и кой закри Агенцията на икономически анализи и прогнози".

Отговорът на премиера дойде мигновено.

"Когато Станишев говори за ДАНС, трябва да знае, че ДАНС действително може да помогне. Може да помогне обаче и за друго; може да помогне и за това – да каже къде са отишли докладите, „загубени” от него, и намерени да се „търкалят” по „Дондуков” от лоялни граждани, които впоследствие да ни ги предоставят”, каза премиерът Борисов.

По думите му - службите са сериозно нещо, към което трябва да се отнасяме внимателно и отговорно.

На молбата на Станишев да спре да се меси в българския волейбол, Борисов също отговори.

„Да, действително имам намеса във волейбола. Намесата ми обаче се състои в това да изградя модерна зала, в която може да се провеждат състезания на световно ниво и качество, с възможности за подготовка. Такава зала сега правим в Пловдив, ако трябва ще направим и още една. „Спорт Палас” е бижу за подготовка на много спортисти. Йордан Йовчев, с когото всички в момента се гордеем, че е на шеста Олимпиада каза, че са му предложени великолепни условия за тренировка и подготовка”, похвали се премиерът.