„Истинско щастие е да сме обединени. Ако не бяхме превъзмогнали егото си, личните си конфликти, нямаше да има правителство сега, нямаше да са пуснати всички еврофондове, да сме изплатили на над 80 000 вложители в КТБ парите. Нямаше да се строи, нямаше да се правят реформи в куп сфери”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на представянето на книгата на председателя на фондация "Конрад Аденауер" и бивш президент на Европейския парламент д-р Ханс-Герт Пьотеринг.

Заглавието "За наше щастие сме обединени - моят европейски път" премиерът коментира като „все едно е писано за България”.

„Знаете колко разединени бяхме. Знаете, че дори в Брюксел не се подкрепяхме. Помните първата ни среща, аз никога няма да я забравя. Отвсякъде казваха да не се срещате с мен. 35 години да обединяваш една разединена Европа, минала през война, това е било страшно труден процес. Ние го извървяхме тук преди месеци. Сега имаме стабилно правителство с център дясно, реформаторско. Факт е, че днес Вие ни събирате и всички сме тук”, отправи думите си към Пьотеринг Борисов.

След това премиерът направи и рецензия на творбата: "Книгата действително е интересна. Има и снимки, и картинки от толкова важни периоди на Европа. Цензурата до 90-та година не ни е давала възможност да ги видим”. След това обясни, че парите от книгата ще отидат за детското отделение в Раковски.