Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на министъра на земеделието Димитър Греков, който опроверга разпространената позиция от Министерството на земеделието и храните, в която Борисов бе обвинен, че се е съгласил с намаляването на средствата за България по Програмата за селските райони.

„Аз му благодаря. Това е единственото смислено нещо, което чух в последния един месец, от страна на Тройната коалиция. Така се прави – когато човек нещо е сгрешил, или от негово име нещо са сгрешили (защото и това го има), се извинява и се върви напред”. Това каза пред Агенция “Фокус” лидерът на ГЕРБ.

„Абсолютно съм съгласен, че няма премиер, на която и да е страна, който да отиде и да се съгласи на по-малко пари. Но, когато в целия Евросъюз се правят тези съкращения, дори и при Орешарски това да се е случило, не бих го упрекнал за това, защото всички там са длъжни да отстъпят по-малко. Ако подобна почтеност, се наложи като стил, би било много полезно за политиката. За съжаление, точно това липсва при Станишев”, каза Бойко Борисов.