Бурният парламентарен ден предизвика вълна от коментари от страна на силните на деня в политиката у нас. Един от основните "виновници" за случващото се в Народното събрание - Бойко Борисов бе особено активен в коментарите си пред журналисти.

На всички вече е ясно, че „Атака” държи златната акция на този кабинет, каза той след проваленото от партията му заседание по вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.

„Няма ли ги „Атака” – няма парламент”, добави Борисов. По думите му „европейските посланици са наясно с това и много добре следят това, което се случва в България.
Сега, когато шмекерът подложи на поименно гласуване, видяхте, че няма кворум”, допълни Борисов, визирайки председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Бившият премиер обяви, че от петък парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в електронно гласуване. „Днес то беше погазено. Г-н Миков накара квесторите да броят хората. Ще видите, че дори и в това са излъгали – с 4 души. Ще им го докажем”, заяви Борисов.

„Днешното заседание на парламента е нелегитимно. Затова сме внесли нов вот и когато се съберат, направят кворум, както е в Конституцията, защото това не е плод-зеленчук, това е парламент – има наредби, има правилници, които трябва да се следват и спазват, в зависимост от това кой е управляващ и кой е опозиция. Управляващите трябва да имат кворум. Те излъгаха с кворума сутринта, сега им го доказахме при поименното гласуване”, добави той.

По думите му - този парламент няма какво повече да направи.

Гласуването на вота на недоверие е насрочено за 11 часа в петък.