Министър-председателят Бойко Борисов предупреди, че ако сега има предсрочни избори, както се опитвали да го провокират някои политически сили, ГЕРБ ще ги спечели безапелационно.

Премиерът заяви, че е огорчен от бившите си съюзници от ДСБ, които изричали откровени лъжи по негов адрес и по адрес на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Той коментира и твърдението на бившия премиер Пламен Орешарски, че в момента държавата върви по пътя на Гърция заради натрупания дълг и липсата на производство.

„Кой беше той? Не е ли един, който го изгони народът, и цяло лято в София не можехме да минем от него? Той на какво разчита – на късата памет на хората? Нима не помните всички спрени еврофондове? Нима той не беше този, при когото фалира КТБ и издърпа държавните пари, за да фалират и сега 3,5 млрд. да платим? Нима не беше този, който прати спецчастите да окупират Общинска банка? Просто е обидно да ми задавате въпрос за него! 11,5 млрд. има фискалният резерв – сега бръкнете в сайта на министерството и го проверете!“, заяви Борисов.