„Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв”. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с британския премиер Дейвид Камерън.

Според Борисов от АБВ никога не са ги подкрепяли в прагматичните решения. Той смята, че е партията е взела решение да оттегли подкрепата си от правителството отдавна, защото „президентските избори са им важни”.

„Проблемът е, че ние научихме от медиите”, посочи премиерът.

Борисов определи като важна подкрепата на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, както и на всеки, който смята че нови избори биха довели до „рай за контрабандистите, корупцията и олигархичните кръгове”.

„Навремето Румен Петков ме направи премиер... Да не прекаляват с играта на нерви, защото може да не ми издържат в един момент”, каза още Борисов.

Премиерът добави, че вече имат идея кой ще наследи поста на Ивайло Калфин, но не каза име.

По време на разговора си с британския премиер Камерън, Борисов разговарял с него за отношенията между Европейската комисия, европарламента и Турция. По повод публикациите в белгийски медии, че терорист на „Ислямска държава” не е успял да премине границата на България, Борисов добави, че граничните служби на България и Турция работят изключително добре.

На официалната си визита Борисов е обсъждал и газов хъб "Балкан", като определи британският премиер Камерън като ценен съюзник в търсенето на инвеститори.