От хората зависи дали ще има политическа криза, „ако пожелаят, ще има“, заяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува на втория тур на президентските избори.

Той коментира, че е гласувал за най-доброто и ни най-малко не е притеснен за резултата.

„Трябва да се притесняват тези, които лъжеха по време на кампанията. Виждаме и в Америка как едно по едно обещанията изчезват, дано българите имат по-силен инстинкт за самосъхранение“, заяви премиерът.

Борисов каза още, че е човек с морал и достойнство и ако кандидатът на ГЕРБ загуби изборите, значи трябва преформатиране на политическото пространство.

Снимка: Ладислав Цветков

Той потвърди, че в такъв случай ще подаде оставка, няма да размисли, нещо повече – „ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес и им пожелавам приятна игра на агнешките главички“.

Хората днес ще кажат дали искат стабилност. Ние много ясно разчитаме сигнали, разчетохме и сигналите на референдума. Нека да играем абсолютно начисто – никакви субсидии за партиите, заяви той.

Той нападна кандидата, подкрепен от БСП – ген. Румен Радев, без да го споменава, като каза, че „няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим, а от двете ти страни да са Корнелия Нинова и Илияна Йотова“.

Вижте повече във видеото:

Кои са „агнешките главички“? Вижте във видеото: