Състав на Софийски градски съд осъди лидера на „Атака” Волен Сидеров да плати на премиера Бойко Борисов общо 50 000 лева заради клевета. Решението подлежи на обжалване.

Става въпрос за две сходни твърдения на националиста, изречени в кулоарите на Народното събрание и пред в.Монитор съответно на 6 и 7 юни 2013 г.

Сидеров е осъден да заплати 25 000 лева заради изказване пред журналисти в парламента, че „с тези самолети (на правителствения Авиоотряд 28 – бр.) включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мой данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки”

Ден по-късно лидерът на „Атака” развива тезата си пред в.Монитор: „(И)ма сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други”. Това отново му струва 25 000 лева.

Същото интервю пред всекидневника, вече донесе на Сидеров и други съдебни неприятности – през август 2014 г. той бе осъден да плати на Борисов общо 180 000 лева и 13 000 лева разноски заради четири клеветнически твърдения. Това също беше решение на първа инстанция.