Премиерът Бойко Борисов направи лично признание пред развеселена журналистическа маса в Смолян, след като обиколи засегнатите от снега райони през уикенда. След разбор къде какво е свършено, министър-председателят бе провокиран от репортерски въпрос да обяви защо не може да се ожени.

„Вие къде отивате”, попита журналистка с намерението да разбере къде ще бъде следващият премиерски обход, но питането ѝ отключи съвсем различна тема.

„Знаеш ли, че от такива като тебе не мога да се оженя”, каза Борисов, а на думите му залата, в което се провеждаше пресконференцията, избухна в смях. След това премиерът продължи: „Само при мисълта, че като тръгна нанякъде, ще ме питат къде отивам... Абсурд да се оженя. Това ми е най-омразният въпрос – къде отиваш и кога ще се върнеш”.

Борисов продължи да радва аудиторията си още шеги: „Къде ти е най-лесно, заради теб, там ще отида. Ще видя... С министър (обръща съм към Николай Ненчев), ако някоя кръчма предложи кметът, там ще отида. Шегувам се”.

Намесена бе регионалният министър Лиляна Павлова, за която всички разбраха, че тези дни ходи само до парламента и обратно. „И разбира се на фъш-фъш да духне малко косата. Те с Мая Манолова не знам какво толкова правят”, обяви с развеселено недоумение премиерът.

После Борисов коментира думи на социалистката, според която Павлова не върши работа, а събира тен: „Ти си си църна по рождение. Не си се пекла някъде, предполагам”.
Лиляна Павлова се опита да олекоти ситуацията, като заяви, че щом Манлоова ѝ е намерила „кусур” на вида, „значи другото сме си свършили работата”.

На финала Бойко Борисов пожела на присъстващите да са му живи и здрави и все пак сподели, че ще присъства на събитие на съпартийци в Пловдив – „утре сабалемта”.