ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, кметове, зам.-кметове, областни управители, зам.-областни управители, депутати, министри. Това са 3-4000 човека. Ще му дам на г-н Трифонов една химикалка да напише имената на 3 човека и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата грешка дава, че поне 5% на 3000 са проблемни. Този коментар направи лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов в студиото на „Тази сутрин” във връзка с политическата заявка на водещия на „Шоуто на Слави” и скандалите с кадри на управляващата партия.

Премиерът категорично заяви, че не познава бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, „но това не ни прави невинни, след като е попаднал в нашата листа”. По думите му след предишното отстраняване на Влайков местните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с мотива, че се бил поправил.

Бойко Борисов „въобще не иска да чува” за друг скандален кадър на ГЕРБ – депутата Живко Мартинов, станал известен покрай „Суджукгейт”. Премиерът призна, че много пъти са използвали името му без негово знание, но с помощта на „Фейсбук” сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там – в някои случаи и до ДАНС. „Когато се залови такъв човек, незабавно трябва да бъде отстранен и вкаран в съдебен процес”, подчерта премиерът.

И допълни: "Със страдание чувам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е лесно".

По темата с протестите в МВР и исканията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Бойко Борисов предпочете да спести директните отговори извън това, че „естествено” иска работещите в сектора да получават по-добри заплати. Той припомни построените нови пожарни и полицейски управления, но и несвързаните с това проекти за ДАНС и спецсъда. Премиерът не отговори и на въпроса дали пожарникарите се е наложило да си купят оборудване, дарено от Канада.

За новата група за отвличания Борисов също нито потвърди, нито отрече, че има връзка между нея и арестите, извършени през уикенда. По думите му е била разбита „сериозна група”, като МВР и прокуратурата дооформят документацията по разследването и утре ще бъде обявен резултатът. Заловените се занимавали „с всичкото, което може да ви мине през акъла, сериозни хора”.