„Нямаме никакво морално основание или каквото и да е друго основание да се подвеждаме за предсрочни избори”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет.

Изказването му дойде след доклада на финансовия министър Владислав Горанов. По думите на министъра брутният вътрешен продукт на страната е нараснал с 2,9% спрямо същия период на миналата година, повишава се и общият индикатор на бизнес климата, а безработицата пада. Горанов допълни, че фискалният резерв е 11,9 млрд. лева, като излишъкът е 1 863 000 лв.

„При тези показатели мен ще ме е срам пред хората в България, а и пред Брюксел да кажем, че ни е трудно в парламента. Защото хаосът при Орешарски, когато митниците нямаха даже началник месеци наред...”, коментира още премиерът.

Борисов определи като голям успех спадащият процент на безработицата. Премиерът поясни, че в новооткритият в неделя завод в Кърджали има близо 2000 работни места. „(В завода – бел.ред.) джипове, лимузини, с отворени капаци и вдигнати на крик, и със знаменца кои компоненти от тях са произведени в България и си пише: „Произведено в България” – набодени навсякъде”, поясни Борисов.

Министър Божидар Лукарски добави, че яопнска фирма за производство на пневматика са закупили голям терен край Пловдив, където ще се открият нови 2500 работни места.

„Навремето казваха, че асфалт не се яде, а сега там, където има магистрали и жп линии, там отиват инвеститорите”, добави премиерът.

Борисов поясни, че кабинетът трябва да работи в посока създаване на работни места в Северозапада и Северна България.