Всичко в завода „Полимери“ е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Девня.

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща“, обясни премиерът, цитиран от „Фокус”.

Акционери в завода са Евгения и Николай Баневи, които по-рано през годината заявиха, че предприятието е неправомерно обявено в несъстоятелност с цел да бъде унищожено.

Борисов на свой ред нарече приватизация на „Полимери” „пладнешки грабеж”, в резултат на който се е получила „екологична бомба”. Новият собственик пък искал само да нареже завода и „да го приключи”.

„Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те (собствениците-б.р.) с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен“, допълни Бойко Борисов.