„Цанков камък” отива в прокуратурата, защото не работи – естествено е да се търси виновникът за загубите. Това коментира по време на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов. В стенограмата, разпространена от пресслужбата на МС, министър-председателят подробно коментира сюжета със струващия над милиард лева хидровъзел, а и други актуални теми.

Повторното даване на „Цанков камък” на прокурор беше изтълкувано от някои наблюдатели като удар по почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който беше разследван заради свързан с проекта консултантски хонорар. Една от лансираните тези беше за конфликт между него и депутата и медиен бос Делян Пеевски.

„Атаката ще бъде, че ДПС и всички останали едва ли не се пресират от нас, защото са чисти, добри и така заедно с БСП да подготвят следващо управление. А на нас да ни пришият Пеевски. Казвам: „Това са глупости” и в същото време гледам ден след ден как вървят фалшивите новини”, разсъждава на глас Борисов и продължава: „Изведнъж съшиха – хайде сега ще арестуват, хайде сега война в ДПС и изведнъж ние се оказваме… Преди десет дни ми го казаха, аз даже на някои колеги го разказах – видя ми се абсурдно, смешно”.

Той изброява ред други проекти, които, според него, са били провалени по време на Тройната коалиция – АМ „Люлин „, АМ „Тракия”, Северната тангента, „Дунав мост 2”, АЕЦ "Белене" и т.н. „Ние ако за всяка тяхна глупост ги даваме на съд, съдилищата ще работят непрекъснато. Друг въпрос е кой ще е следователят, като знаем с какви следователки разполагат”, коментира Борисов, вероятно визирайки стажа на лидера на БСП Корнелия Нинова в следствието.