Премиерът Бойко Борисов благодари на Слави Трифонов, че проведеният снощи в София митинг-концерт е преминал при спазване на обществения ред, както демокрацията го заслужава.

„Много ни критикуваха, че сме разрешили този на практика партиен митинг-концерт на Орлов мост, който причини доста задръствания. Въпреки всичко проявата се проведе и беше мирно и спокойно“, коментира Борисов в Асеновград.

В отговор на въпрос премиерът заяви, че МВР и службите ще положат всички усилия изборите да бъдат спокойни, каквито са очакванията на всички.

Попитан дали очаква българите да се включат в референдума, Борисов отговори: „Това е демокрацията. Даваме възможност. Нека да си кажат хората мнението“.

Снимка: МС

Относно консултациите за нов еврокомисар министър-председателят подчерта, че ще разговаря с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за това какви са възможностите.

„От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сферите дали екология, дали регионално развитие, там, където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“, добави Борисов, който посети и Пловдив.

Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири, посочи премиерът след освещаването на новопостроената църква „Св. Архангел Михаил“ в Асеновград.

Снимка: МС

Изграждането на храма e започнало през 1998 г. и за него правителството отпусна през последните години 40 000 лв.

Виждате колко е красиво, колко е хубаво, колко е добре за вярата, за образованието, за националната сигурност, защото това е за българина, отбеляза министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.