Румен Стоилов, бивш шампион по Самбо, и днес не е забравил спорта през уикенда, но през седмицата си вдига адреналина в парламента. Депутатът от ГЕРБ се оказа най-заможният народен представител.

„Когато документите говорят и Боговете мълчат,” каза в студиото на „Тази неделя” Стоилов, според който обаче обществена тайна било, че имало много по-богати от него колеги, „особено от опозицията”.

Как се трупа богатство?

Стоилов не се чувства богат. Във финансов аспект богатството нямало граници. А в личен – „нещата, които иска да свърши човек, не са само във финансова насока”.

В декларацията си по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, от 2011 година Румен Стоилов записва като налични собствени средства 880 000 лева.

Парите си народният представител направил основно благодарение на строителството, но никога не се занимавал пряко с него, по-скоро инвестирал във фирми в отрасъла.

Румен Стоилов не пожела да коментира събитията около Гриша Ганчев, с когото преди години имал бизнес отношения. Не бил потърсен нито от набедения за далавери с ДДС бизнесмен, нито от премиера Бойко Борисов или от хората, които се занимават със случая.

Защо е в политиката?

Стоилов решил да се занимава с политика, защото имал поглед върху положението по времето на Тодор Живков, а след това и опит от чужда държава след четири години в Израел. „Винаги ме е интересувало развитието на държавата ни,” каза депутатът от ГЕРБ.

Вътрешното му усещане било, че след онова, което направил в спорта и бизнеса, имал какво да свърши и в политиката.

„Човек трябва да е отговорен, за себе си, за семейството, за всичко, което върши,” добави най-богатият народен представител.