Вицеперемиерът по икономическото развитие Даниела Бобева обобщи в позитивна насока свършеното от правителството в първите му 99 дни управление пред bTV. Тя обаче отчете дупка в комуникацията с хората, които според нея не можели да повярват, че кабинета прави „такива хубави неща”.

„Това, което правим, не достига до хората – не успяваме добре да информираме гражданите. Аз пътувам много и мога да кажа, че хората не могат да повярват, че правим такива хубави неща. Имаме нужда малко по-активно да комуникираме с хората”, каза Бобева в коментар на последното социологическо изследване на „Алфа рисърч”, показало нарастване на отрицателните оценки към работата на кабинета „Орешарски”.

Като добре свършена работа тя посочи подкрепата към малкия и средния бизнес. По думите й вече половината от неразплатените 320 милиона лева са достигнали до фирмите. „След като държавата се разплаща, започват и фирмите да се разплащат. Само 116 предприятия дължат пари на служители. Намалява и междуфирмената задлъжнялост”, твърди Бобева.

В същото време на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че управляващите вършат безобразия всеки ден и те трябва „просто да си ходят”. Думите му вицепремиерът коментира така: „Платихме лихви 13 милиона, защото Дянков е забавил плащания към фирми. Хора влизат в затвор за 5000-10 000 лева, а 13 за милиона никой не носи отговорност”.

Бобева каза още, че това правителство работи в пряка комуникация с обществото и дори тези, които не го харесват, му дават задачи.