Законодателният орган на Република България отново заприлича на махленска свада между враждуващи улични хулигани. Поредната размяна на любезности се случи по време на обсъждането на промените в един от най-важните за всички управляващи закони – този за специалните разузнавателни средства.

Ще обърнем внимание на езика на трима ярки представители на родното депутатско съсловие – Цветан Цветанов, Антон Кутев и Христо Бисеров.

Първо ви предлагаме думите на социалиста, който репликира изказване на Цветанов по закона за специалните разузнавателни средства.

Министърът на земеделието от вашето правителство твърди, че вие сте надничали даже под чаршафите на министрите, ако не сте го правили със СРС, как точно надничахте под чаршафа на Найденов. Четири години се увеличава битовата престъпност. И вие, който сте отговорен за това, да излезете и на втората седмица от новото правителство да кажете, че ние носим отговорност, е нахалство, което само вие владеете. Лъжите, които изрекохте, са характерни за вас, но това, че не се е злоупотребявало със СРС”.

След това Цветанов отвърна:

Няма да отговарям на г-н Кутев, само ще му припомня, че при тях (БСП – бел.ред) заразата от СПИН се разнася по партийна линия, доколкото това беше публично оповестено от него. Вие самият, г-н Кутев, говорихте за нелицеприятни разговори за вашите колежка Корнелия Нинова. Вие самият лансирахте тази тема за този дебат по вашето управление”.

Изказването на Цветанов продължи с нападки срещу представителите на ДПС. Това предизвика реакцията на Христо Бисеров:

Г-н Цветанов, нито аз съм идвал при вас, нито вие при мен, сега да ви питам: Сега боли ли? Боли ли, боли ли като ви вадят зъбите? Така ще бъде. Боли ли, боли ли като ви вадят зъбите? Да знаете как се чувстваха хората, които мачкахте, на които откраднахте бизнеса, на политици, на общински съветници, на заместник кметове, които разхождахте по полиция, съдилища, специални съдилища. Сега като ви вадят зъбите, боли. Разбрах, че добър адвокат сте си хванали - Братя Галеви от ГЕРБ са хванали адвоката на братя Галеви от Дупница. Той е добър адвокат, аз го познавам, може да ви помогне, но най ще ви помогнат самопризнанията”.

На фона на тези изказвания от парламентарната трибуна бившият премиер Борисов заяви в кулоарите на парламента, че ДПС „изнасилва столетницата”.

*Препредаваме тези изказвания на депутатите единствено в случай, че някой си е помислил, че „дъното е достигнато”. Напротив – то е далече и вода има за всички.