Скандирания и безредици в пленарната зала на Народното събрание сложиха край на заседанието днес. Управляващи и опозиция отново се скараха за представянето на България в надпреварата за ООН.

Заседанието беше прекратено от председателстващия Димитър Главчев по време на декларация на депутата от ГЕРБ Георг Георгиев, която беше в отговор на емоционална декларация на БСП, прочетена от Корнелия Нинова.

От левицата започнаха да скандират „Оставка” по време на изказването на Георгиев. В този момент Главчев изключи звука на микрофона, а депутатите от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев издигнаха черен плакат пред трибуната, на който пишеше: „Те поГЕРБаха България”. 

От БСП попитаха кой е с по-комунистическо минало - Ирина Бокова или премиера Бойко Борисов.

“Ако комунистическото минало е важно, на какво основание издигате друг човек с комунистическо минало - Кристалина Георгиева, на какво основание издигате друг човек с комунистическо минало , бивш партиен секретар на БКП за президент”, попита Нинова.

БСП добавиха съчки в огъня и с темата за бежанците.

Напрежението провали петъчния парламентарен контрол, а обясненията продължиха в кулоарите.

„Колкото повече наближава кампанията ще станем свидетели на лъжи, които се опитват да рекламира своя кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет”, коментира Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Опозицията възнегодува, че няма да успее да зададе въпросите си към министрите.

„Политическа отговорност се носи чрез подаване на оставка на този порочен кабинет , който беше заченат порочно”, посочи пък лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Заместник-председателят обясни защо реши вместо да даде почивка от раз прекрати заседанието.

„Няма да допусна да се превръща в цирк залата на народното събрание, на хореографиите не им е мястото в пленарното зала”, каза Димитър Главчев.

Премиерът отново повтори, че оставка няма да дава, а по негово време се намалила контрабандата и има милиарди повече приходи в бюджета.

Следващата сряда депутатите ще се опитат да се съберат, мирно и тихо, на заседание.

Вижте повече във видеото: