В редиците на „България без цензура” са останали изненадани от времетраенето на преговорите с ГЕРБ за бъдещо управление на страната. Това стана ясно от думите на един от представителите на коалицията в тях Светлин Танчев в „Лице в лице” по bTV. Разговорите продължиха по-малко от два часа, а след тях Цецка Цачева обяви, че втора среща няма да има.

„Ние не отидохме с нагласата, че ще управляваме заедно с ГЕРБ. Беше донякъде изненада, че по този начин преминаха преговорите. Нашата нагласа беше да се намери широка дясно-центристка подкрепа за дългосрочно управление. Искахме да поговорим по конкретиката, по управленска програма, но от самото начало от ГЕРБ срещнахме една съпротива, заигравка с това, което сме говорили в предизборната програма”, каза Танчев.

Това беше и основният аргумент за приключване на разговорите, обявен от представителките на ГЕРБ – че от ББЦ обещавали едно по време на предизборната си кампания, а на преговорите се явили с други позиции.

Лидерът на коалицията Николай Бареков също реагирал „доста изненадано, донякъде остро, но все пак трябва да преспим да осмислим какво се случи”, каза още Танчев.