Новорегистрираната партия БАСТА на екс-депутатите от ГЕРБ Емил Димитров и Мирослав Найденов определи принципите си за предстоящите евроизбори. Листата за вота ще е подчинена на принципа „честни, свестни и известни” и ще е гражданска листа на неопетнени хора. Това съобщи в ефира на „Тази събота” Емил Димитров, член на Съвета на ветераните на БАСТА.

„Това ще е гражданска листа на хора свестни и неопетнени, на които ще се чуе гласа им в Европа. Ако има кой да подкрепи принципите ще има коалиране, ако не – ще участваме сами”, категоричен беше той и добави, че който се чувства част от тези принципи нека се яви на разговори с тях. „Ние не се предлагаме”.

Димитров отрече информацията за коалиране с формацията на Николай Бареков „България без цензура” и заяви, че е било дезинформация.

По повод финансирането на БАСТА той посочи, че средствата е дал сам от „своя джоб”. „Парите за БАСТА съм ги извадил от моя си джоб, около 20 хил. лв. са. Работил съм 30 г. за да съм добре подсигурен, но не съм богат”, обясни той.

Цялото интервю вижте в прикаченото видео.